Presenteer Jezelf Ingrid Willemse

Methode PJZ

Home 9 Methode PJZ

De zes gouden presentatie dimensies

Creëer overtuigend de beoogde dynamiek met je publiek en bereik jouw specifieke doel!

In deze Presentatie-Driehoek werken we aan heldere communicatie, een ijzersterk verhaal met een goede structuur, effectieve informatie- overdracht en sprekende vormgeving. Als jouw professionele spiegel reik ik je praktische tools en overdracht technieken aan uit het theater, gecombineerd met een specialisme in corporate communicatie om zo je persoonlijke presentatie vaardigheden te verbeteren en te finetunen. Zodat jij jouw unieke stem vindt en je met je lichaamstaal de ruimte inneemt, zodat je jouw gekozen podium ook echt pakt!

In deze trilogie klopt het hart van jouw authentieke motivatie met jouw hoogste potentieel!

Jouw te presenteren verhaal en presentatie skills vormen een perfect uitgangspunt om belangrijke vraagstukken omtrent zelfkennis te behandelen en daar diepgaand bij stil te staan. Vervolgens bevindingen strategisch te integreren middels jouw visie én acte de presence. Vanuit drie perspectieven kijken we naar jouw unieke identiteit en potentieel. Een reis naar binnen om je bewust te engageren met waarden waar jij voor staat en die je wilt toevoegen. Hiervanuit overtuig jij authentiek en op een natuurlijke, heldere manier in woord en gebaar!

Presentatie Skill Sets!

De beste sprekers weten wat ze doen en hebben zich optimaal en efficient voorbereid. Hoe beter jij weet hoe jij je moeten voorbereiden, met des te meer vertrouwen zul jij jouw doelgroep kunnen overtuigen en kan het toeval als magie zijn werk doen!

Vaardigheden

Bij de Methode PJZ ligt de nadruk op het ontwikkelen en finetunen van jouw eigen persoonlijke stijl en individuele overdrachtstechnieken on stage, voor de camera en online. Al ben je nog zo gewend voor publieksgroepen of voor de camera te presenteren, er is altijd een reden jouw presentatie vaardigheden te verbeteren. De vraag ‘hoe kom je over’ en ‘hoe wil je overkomen’, wordt hierbij gekanaliseerd naar het optimaliseren van je eigen sprekers instrument op minimaal zeven verschillende dimensies.

Lees meer

Verhaal

Ieder succes begint met een goed verhaal, waarbij de wijze van vertelling doorslaggevend is. Presentatie content is het totaal van factoren waarmee jij jouw visie uiteindelijk presenteert. Het tekstuele gedeelte hiervan is het fundament van jouw hele optreden. Je spreekt je publiek aan op de manier en in de taal waarmee je het beste bij ze ‘aankomt’. Tekstbehandeling is daarom een bewust en strategisch in te zetten instrument om zo specifiek doel en de juiste dynamiek en call to action te bereiken bij je doelgroepen.

Lees meer

Vorm

De presentatie vorm betekent letterlijk in welke vorm jij jouw boodschap giet, zodat deze optimaal resoneert en beklijft bij jouw publiek. De meest gepaste presentatie vorm voor jouw verhaal kan altijd van de standaard wetmatigheden afwijken, of dit nu een corporate presentatie, bevlogen lezing, storytelling, theatrale performance, jaarverslag met gevoel, of een wervende pitch betreft, on stage, online, of aan tafel. Met de Methode PJZ bekrachtigen we jouw verhaal met de juiste accenten op karakter, opbouw, lengte en tone of voice, met of zonder inzet van technische of theatrale hulpmiddelen. Zodat de presentatie sprankelt, aan eigenheid wint en optimaal doel raakt bij jouw doelgroepen. Lees verder bij Diensten.

Lees meer

Human Potentieel

De beste sprekers committeren zich aan hun boodschap, die zij als een gevoelde missie ervaren en brengen deze vanuit kracht en zelfvertrouwen. De waarachtigheid van deze charismatische spreker komt van binnenuit en daar is deze verdiepende laag van jouw authentieke Human Potential voor bedoeld. Spreek als een leider en werk met mij aan jouw hoogste potentieel!

Purpose

Purpose raakt op persoonlijk niveau een existentieel gevoel dat jouw leven ertoe doet en jij op je plaats bent. Je wilt relevant zijn voor jouw omgeving en de wereld, congruent met jouw innerlijke waarden en van daaruit kunnen handelen. Een heldere visie hierover heeft als doel ‘het toevoegen van waarden’, die een groep, of zelfs de wereld, een duurzame verbetering oplevert. Het biedt jou de gelegenheid daadwerkelijk verschil te kunnen maken in een community.

Lees meer

Passie

Passie is een gevoel wat je krijgt voor bezigheden waar jij spontaan je bed voor uitspringt! Wat jou een gelukzalig gevoel geeft, ‘instant gratification’. Anders dan bij Purpose, is Passie louter op jezelf gericht. Passie zoekt een mate van bevrediging, die toevoegt aan jouw eigen persoonlijke geluk. Een vurige motivatiefactor, je persoonlijke PK, die bovendien aanstekelijk werkt als jij vanuit pure passie vertelt.

Lees meer

Talent

Talent is jouw natuurlijke gave, ‘your gift’. Iets wat je goed kan en jou in principe zo gemakkelijk afgaat, dat het lijkt of je het pardoes uit je mouw schudt. Zo gemakkelijk zelfs, dat er een gevaar schuilt dat je dit talent minder waarde toekent, dan iets waar je juist keihard voor moet werken. Talenten van jezelf te kennen en deze bewust in te zetten, is als het cement waarmee jij jouw zielsmissie realiseert!

Lees meer

The meaning of life is to find your personal gift.
The purpose of life is to give it away

– Pablo Picasso –

Contact